Miten laskukauden Syy sota ja Revolutions

Translations

Shamus Cook:

(How Recessions Cause Wars and Revolutions)

Vilkaisu ympäri maailmaa paljastaa tuhoutunut kansainvälinen talous, sodat ja sotia toimii, ja vallankumousliikkeiden kohtauksia – kaikki liittyvät ilmiöt. Ei, maailmanloppu ei ole tulossa, mutta kansainvälisen talouden järjestelmää käytetään nykyisin järjestää yhteiskuntajärjestyksen murenee, kun kaikki sen kanssa.

Kansainvälisen kapitalistisen järjestelmän on paljon huonommassa kunnossa kuin useimmat ihmiset ymmärtävät: se voi vain tehdä pienen talouden Kreikka konkurssiin murtaa kamelin selän – ja lopuksi sana “lama” on vanhentunut ja “masennus” on muodissa .

Miten tämä tapahtuu?

Suuri taloudellinen taantuma olisi tapahtunut vuosia sitten, jos ei hirveää velkaa, että monet hallitukset luotu – kuluttajien, yritysten ja valtion – ja pönkittää taloudellinen järjestelmä, koska velka oli tarpeen polttoaineen kulutuksen yritykset riippui ostamiseen niiden tuotteita. Kun tämä maailmanlaajuinen velka kupla puhkesi, nykyinen kriisi syttyy.

Velat alkoi mennä palkatonta, ja pankit lopetetaan luotonanto, luo “luottokriisi.” Giant Yritykset siis alkoi puuttuessa, ja hallitukset, jotka ovat voimakkaasti “vaikuttavat” näiden yritysten lähti bailout vimma: miljardeja ja miljardeja veronmaksajien rahaa kaadetaan Näistä yrityksistä pitää heidät hengissä ryöstää toinen päivä.

Jälkeen apupaketista, tyhmä poliitikot kaikkialla julisti kapitalistisen järjestelmän “pelastaa” ja kriisin aikana. Mutta isompi kriisit olivat jo näkyvissä horisontissa.

Velka kansakunnat käyttää bailout yksityisiä yrityksiä on liian massiivinen. Jos näiden maiden valuuttojen säilyttää mitään arvoa, velka on lohkottu (Euro esimerkiksi uskotaan yleisesti olevan “valmis”). Kiista siitä, miten tämä leikkaus tapahtuu voidaan asianmukaisesti jäljempänä “luokkataistelu” – vallankumous Kreikassa panimoalan yli tällaisesta asiasta, Portugali, Espanja ja Italia eivät ole kaukana jäljessä.

Kaikkialla Euroopassa ja Yhdysvalloissa yritysten eliitti vaatii, että jättiläinen hallitus velat – koska apupaketista ja sodat – vähennetään alentamalla palkkoja, perkaaminen sosiaalipalvelut, alentamalla julkisen koulutuksen, sosiaaliturvan, Medicare, jne. ammattiliitot ja progressiivinen ryhmien vaatii, että rikkaiden ja yritykset sen sijaan maksaa kriisistä, että ne ovat syntyneet progressiivisen verotuksen poistamiseksi veroparatiiseja, ja tarvittaessa kansallistamista. Tämä köydenveto yli yhteiskunnan voimavarat on luokkataistelu. Maailmanlaajuinen kriisi on kehittynyt niin paljon, että mitään keskitietä voidaan turvallisesti bargained.

Tämä vallankumous luova dynaaminen myös kutua sotia. Yritykset vaativat, että palkat ja etuudet vähennetään taantuman aikana niin, että “kannattavuus palautuu.” Tämä on ainoa tie ulos maailmanlaajuinen lama, koska mitään ei tuotettu kapitalismi jos se ei aiheuta voiton, ja laskukauden tuhota voittoa. Mutta on muitakin tapoja palauttaa voittoja.

Vaikka yrityksen hallinnassa hallitukset toimivat palauttaa kotimaan kannattavuuden hyökkäämällä elintason työntekijöiden nekään katseensa ulkomaille korjata omat ongelmansa. Vuorenvarma tapa lisätä voittoja on viedä enemmän tuotteita ulkomaille, mitä Obama on maininnut kymmeniä puheita. Yksi tapa varmistaa, että ulkomaan hyväksyy / markkinoida vientitavaroiden nimittäin uhkaa tai hyökkää heitä. Miehitetty maa, kuten Irakin esimerkiksi oli pakko sallia tulva Yhdysvaltain yritysten sisälle ryöstämään parhaaksi katsomallaan tavalla – automaattinen vienti veti.

Kun maailmanmarkkinoiden kutistuu taantuman aikana – sillä kuluttajat voivat vain varaa ostaa vähemmän tavaroita – halu hallita markkinoita kautta sota kasvaa dramaattisesti. Samat kutistuu markkinoilla pakottaa kansainväliset yritykset, jotka perustuvat eri kansakuntien, sen järjettömän kilpailla markkinoilla, raaka-aineiden ja halvan työvoiman. Sota on hyvin looginen lopputulos tällaisissa olosuhteissa. Presidentti Obama muistuttaa meitä:

“Maailman nopeimmin kasvavilla markkinoilla on rajojemme ulkopuolella. Meidän on kilpailtava niille asiakkaille, koska muut kansakunnat kilpailevat heille. “Ottaa jättiläinen sotilaallinen laitos varmuuskopioida ne mahdollistavat yhdysvaltalaisia yrityksiä paremmin kilpailijoiden” kuin muut kansat.

Sota toimii myös arvokas häiriötekijä on vihainen yleisö on vaativaa työtä, korkeammat palkat, terveydenhuolto, sekä rahoitetaan julkista koulutusta, ja verot varakkaita. Parempi kanavoida tämä vihaa vihaa “ulkomainen vihollinen.”

Edellä mainittuja kysymyksiä ovat ne, jotka varmasti hallitsevat suurten tapahtumien tulevina vuosina. Luokkataistelu on puhkea seurauksena yleismaailmallinen lama tulee voimaan kansan enemmistö monia kansoja kautta työttömyyteen, kutistuu palkat, tuhoaminen julkisia palveluja, tai sota. Kuten työväestöä USA aloittaa taistelussa näitä politiikkoja, yritysten eliitti ei pysäytä mikään panemaan ne täytäntöön, ja rauhattomuus Euroopassa siirretään Yhdysvallat oli työ ihmiset tulevat näkemään, että taloudellinen järjestelmä omistama jättiläinen yritykset – itse omistaa erittäin varakkaiden yksityishenkilöiden – on järjetöntä, ja on vaihdettava.

Shamus Cooke on sosiaalinen palvelu työntekijä, ammattiyhdistysihminen, ja kirjailija työntekijöiden toiminta. Hänen sivusto on http://www.workerscompass.org/

Hän voi tavoittaa portland@workerscompass.org.

Tags: